Rólam

Mike Menders

Üdvözöllek, kedves olvasóm!

1975-ben, valószínűleg egy napsütéses napon láttam meg a napvilágot. Amikor mindenki más a munkát ünnepelte, addig a szülőszobán a világrajöttömet fogadta szeretettel az édesanyám.

Öt évesen már érdekelt az irodalom, pontosabban a műsorújság: szerettem volna tudni az aznapi mesét, ezért hamar megtanultam olvasni. Az irodalommal később sem szakítottam: tanáraimnak (és a tananyagnak) hála a kötelező könyveket, regényeket közelebbről is megismertem.

Ahogy teltek az évek, és a vizuális érdeklődésem egyre élénkebb lett, a képregények felé fordultam, így ismerkedtem meg Rejtő Jenő szórakoztató munkásságával. Bár a könyvek csak évtizedekkel később kerültek kiolvasásra, már annak idején meghatározta az életemet a fordulatos stílus.

A 90-es években oly divatos sci-fi őrület részben engem is megfertőzött: Nemere István könyvei közül az űrtrió (Lars, Don, Ariel) kalandjai hatottak rám erősen, ekkor vetettem füzetbe pár oldalt, amit a mai kifejezéssel akár fanfictionnek is nevezhetnénk.

A szebbik nemet sosem vetettem meg, szinte egész életemet végigkísérték a nők. A hatásukra már viszonylag korán, 13-14 évesen írtam rövid, szexuális tartalmú történeteket - akkoriban még számítógép híján füzetbe jegyzeteltem le mindet. Amint fellángoltak az első szerelmek, kitört belőlem a költő, és végül hat füzetre való verset írtam közel három év alatt.

Az érettségem és a vágyak mégis más irányba sodortak: a fantáziám vadhajtásai végül egy weboldalban öltöttek testet, és létrejött a Sukitore közösségi oldal, ahol a hozzám hasonlóan élénk fantáziával megáldott érdeklőkkel írtunk páros történeteket.

A Sukitore oldal első pár aktív évéből közel 250 történet született, melyekből két válogatáskötet, valamint három önálló történetből álló könyv jelent meg. A legutóbbi, Krisztin címűt már a saját nevem alatt publikáltam szerzőtársnőmmel, és ez a romantikus, erotikus leányregény szép sikereket ért el az olvasók körében.

A Sukitore után a novellák felé terelt a sors: előbb az Örkény István egyperceseihez hasonló, de modernebb formátumú Egyperces pillanatok, valamint ezek felnőtt kiadása, a Szexpercek hoztak könnyed időtöltést az érdeklődőknek.

Terveim között szerepel a Hangulatkeringő sorozat megjelentetése, mely egy kapcsolat hullámvölgyeit, szebb pillanatait, hangulatait adná vissza három kötetben. Szeretném még a korábbi két, Lilith M. Abbey írótársnőmmel írt regényeink (Bosszú az éjszakában, Hogy történhetett) saját neveink alatt történő újrapublikálását. A Sukitore éveket pedig az Első könyv, valamint a Szabadon című válogatásaink ebookban történő kiadásával, illetve egy (vagy két) Sukitore válogatás megjelentetésével zárnám le.

Kívánom, hogy érezd magad jól, és szórakoztassanak a regényeim, novelláim!

Interjúk

Ha többet szeretnél megtudni rólam, az alábbi interjúkból jobban megismerhetsz!

Egy képzelt riport önmagammal

Üdvözlöm kedves olvasóimat! Ma Halasi Miklós a vendégem, aki többféle műfajban otthon van: s költészetben ugyanúgy megállja a helyét, ahogyan a romantikus regényekben vagy az egyperces novellákban.

Mondjuk a magunkét... Halasi Miklóssal

Halasi Miklóssal néhány évvel ezelőtt találkoztam a közösségi oldal egyik csoportjában. Akkor hallottam először a Sukitoréról is, a párosan írt erotikus történetekről. Nem sokkal később mindketten elhagytuk az illető csoportot és szem elől tévesztettük egymást a tavalyi megkeresésig, mikoris olvasásra ajánlotta egyik könyvét. Azóta néha beszélgetünk. Nem mondanám, hogy barátok vagyunk, csupán “ismerjük” egymást, virtuálisan. Ez pedig legutóbbi beszélgetésünk: egy, a nyilvánosság számára készült bemutatkozás, azt is elmondom, hogy miért.
(Betonka szerint a világ...)

Villám interjú négy szerzővel

Már régóta gondolkodtam egy mini villám interjún és úgy gondoltam eljött az ideje, hogy belevágjak. Négy tehetséges szerzőt kértem meg, hogy válaszoljanak feltett kérdéseimre. Négy szerző: Halasi Miklós – Mike Menders, Sütő Enikő, Emy Dust és Abby Winter szerzők válaszolták meg a kérdéseim. Íme a mini kis interjúm velük.
(Kovács Ági - Magyar szerzők könyvei blog)

Az élet egy végtelen élmény – Exkluzív interjú Mike Menders íróval

Úgy gondolom, a magyar írók – főleg azok, akik mögött nem áll nagy kiadó – nem kapnak elég figyelmet. Szerintem ez elég sajnálatos tény, ezért úgy döntöttem, hogy kihasználom a blogom, és mindent megteszek azért, hogy segítsem őket. Így hozott össze a sors Mike Menders íróval is. Rögtön megragadtam az alkalmat, és készítettem vele egy interjút, amelyben a munkásságáról, a céljairól és a jövőbeni terveiről mesél.
(Ludányi Bettina - Írók között blog)

Mike Menders
írói oldala

Itt is megtalálsz: